Tekijät

Heinz-Juhani Hofmann, säveltäjä ja libretisti

Heinz-Juhani Hofmann (1973) on toiminut vapaana säveltäjänä vuodesta 2003. Hän on erikoistunut vokaalimusiikkiin. Hänen pääteoksiaan ovat oopperat Ihmissydän (2011) ja Ahti Karjalainen - elämä, Kekkonen ja teot (2012).

Taavi Oramo, kapellimestari

Taavi Oramo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta klarinetistiksi vuonna 2015 ja esiintynyt solistina mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Joensuun Kaupunginorkesterin kanssa. Tällä hetkellä hän opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Atso Almilan johdolla. Kapellimestaridebyyttinsä Oramo teki Tapiola Sinfoniettan kanssa marraskuussa 2017.

Annika Fuhrmann, sopraano

Annika Fuhrmann on monipuolinen laulaja ja muusikko, joka on on omimmillaan nykymusiikin, improvisaation ja kokeellisen musiikkiteatterin kentällä.Hän tekee jatkuvasti yhteistyötä aiakamme säveltäjien kanssa ja on kantaesittänyt useita hänelle sävellettyjä teoksia. Kotimaan lisäksi Annika on esiintynyt nykymusiikki- ja oopperafestivaaleilla mm. Tokiossa, Lontoossa ja Berliinissä.

 annikafuhrmann.com

Jaakko Nousiainen, ohjaaja

Jaakko Nousiainen (1969) on ohjaaja, libretisti ja kulttuurialan monitoimija, jonka kokeellisia mediateoksia sekä oopperaohjauksia on nähty Suomen lisäksi myös Saksassa, Britanniassa ja Japanissa. Nousiaisen konseptoimat Omnivore (2012) ja You Are Here (2014) tutkivat mobiilipäätelaitteiden mahdollisuuksia oopperan ilmaisukeinojen laajentamisessa.

jaakkonousiainen.net

Eetu Lipponen, videolavastaja

Eetu Lipponen (1980) on Turun AMK:n Taideakatemian Digital Arts -linjalta valmistunut mediataiteilija ja yrittäjä. Audiovisuaalisen ilmaisun mahdollisuuksissa seikkailu on tehnyt ja tekee edelleen Lipposen elonpäivistä mielenkiintoisempaa. Yhteistyö Jaakko Nousiaisen ja mobiilioopperoiden parissa kanssa on jatkunut vuodesta 2012.

www.eetulipponen.fi

Varjo_kuva

Varjo Ensemble

Varjo Ensemble on esiintynyt oopperan ja suomalaisen nykymusiikin kentällä ahkerasti: keväällä 2014 yhtye kantaesitti Mika Hyytiäisen säveltämän ja Jaakko Nousiaisen ohjaaman kamarioopperan Aikainen Berliinin taideyliopistossa ja myöhemmin syksyllä 2014 The Grimeborn Festival of New Opera -festivaalilla Lontoossa. Varjo Ensemble aloitti toimintansa vuonna 2010 Arnold Schönbergin teoksella Pierrot lunaire. Säveltäjä Heinz-Juhani Hofmannin, ohjaaja Jaakko Nousiaisen ja Varjo Ensemblen yhteistyönä on aiemmin syntynyt Helsingin Höyhentämö-teatterissa ensi-iltansa syksyllä 2014 saanut DOUBTS-musiikkiteatteriesitys, jonka yhteydessä kantaesitettiin Hofmannin teos Maailmantappaja sopraanolle ja käyrätorvelle. Nykymusiikin kentältä mainittakoon lisäksi esiintymiset Tokyo Wonder Site Experimental -festivaalilla Tokiossa syksyllä 2013, Helsingin Kamarikesässä vuonna 2012 sekä Helsingin Kaapelitehtaalla 2011 esitetty Mika Hyytiäisen säveltämä Pierrot lunaire und drei Schattenträume. Ensemblen tavoitteena on tuottaa monimuotoisia nykymusiikkikonsertteja. 

Maailmantappajan kokoonpanossa soittavat:

Turkka Inkilä, huilu
Saara Olarte, harppu
Kari Olamaa, viulu ja alttoviulu
Johanna Tarkkanen, sello